Skolegang

I 2001 etablerede NLO en kristen privatskole i lokalsamfundet, med formål at medvirke til udryddelse af fattigdom igennem uddannelse.

New Life Academy startede som børnehave, men er idag vokset sig til skolegang for hele grundskoleforløbet. I dag hedder skolen: New Life Schools og har knap 900 skolebørn fra 3-18 år i Preschool, Primary og Secondary School. Skolen blev fra starten drevet for de fattigste børn i samfundet hvor alle skolebørnene på NLS var sponsoreret. Men idag kommer mange af elever fra solide familier som er selvbetalende.

DIN støtte til et barn på New Life Schools:

  • Formidler et fadderskab til en elev som samtidig på sigt hjælper barnets hele familie ud af fattigdom.

  • Sikrer en fremtid med håb for den nye generation igennem uddannelse.

  • Styrker og udvikler 3 skoler i én: Børnehave, grundskolen og gymnasie – der er blandt landets bedste og levere et højt fagligt niveau.

Hvad er et Fadderskab?

Eliminating poverty through education
– vores engelske slogan som står på elevernes skoleuniform.

Ønsket er at række ud og hjælpe flere fattige familier til skolegang og NLS driver derfor et “fadderskabsprogram”.
– At uddanne børn så de kan gå en lysere fremtid i møde og blive bedre stillet økonomisk. Faktum er at mange børn i Tanzania ikke har mulighed for at gå i skole, trods det at skolegang i kommune skolerne er gratis. Selvom undervisningen er gratis, skal familier stadig betale for mad og uniform, samt bøger mv. hvilket mange familier ikke har råd til. Derfor arbejder New Life Schools med et fadderskabsprogram, som du kan blive en del af.

Læs her hvordan kan du blive en del af NLS Fadderskabsprogram.
Læs desuden de ofte stillede spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål

På New Life Schools er der højest 40 elever i en klasse, men omkring 35. Dette lyder meget i en dansk sammenhæng, men i kommuneskolerne i Tanzania er der ofte 80-100 elever i én klasse. Mange elever har derfor ikke deres egen stol eller bord at sidde ved, men sidder måske sidder der 3 på en stol og 6 omkring et bord. Sådan er det heldigvis ikke på NLS.

New Life Schools er blandt landets bedste skoler. I lokalsamfundet i Arusha er skolen kåret som den 3.bedste og på landsplan imellem de 10 bedste!?!? Der foretages mange undersøgelser omkring dette i Tanzania, men New Life Schools klarer sig rigtig godt og er kendt i Arusha som værende en ideel skole.

Skolen har et fysiklokale med ægte fysik instrumenter. Dette er særdeles særpræget da mange skoler ikke har disse faciliteter og ofte kun underviser i fysik teoretisk, men ikke kan undervise i praksis med ægte forsøg. Desuden er der en sportsplads og mange gode skole lokaler med borde og stole til alle eleverne.

Ja, på New Life Schools er der plads til alle. Der er endda plads til børn med særlige behov, såsom ADHD, DAMP, ordblindhed og mindre fysiske udfordringer. I de kommende år ønsker NLS at styrke dette uberørte felt endnu mere, da mange børn med særlige behov regnes for underlige og ikke skoleegnede i Tanzania. Det vil NLS gerne lave om på og give plads til alle.

Hver dag får eleverne formiddagsvælling og til middag får de varm frokost. Derved er der sikkerhed for at de mange børn fra de fattigste familier har fået noget at spise i skolen, da mange ikke får meget i deres hjem. Det giver samtidig også energi til den hele skoledag – noget som ikke tages for givet i Tanzania.

Tag kontakt til NLO Danmark og vi vil hjælpe dig videre på vej.
info@nlo.dk

Som lærer på New Life Schools får deres første og andet barn gratis skolegang. De får en løn der følger overenskomsten, så en standard lærerløn. Mange vælger at blive lærer på New Life Schools, da skolen har et meget godt ry både fagligt og åndeligt og der er kø for optagelse, da omgivelserne og standarden på New LIfe Schools er høj.

Skolen starter hver morgen med morgen march, fællessang og andagt. Det er en skole med høj disciplin og stort fokus på Gud og tilbedelse. Der er desuden skolekor som ofte synger og optræder i New Life City Church. New Life Schools skelner ikke imellem religion, tro og køn – der er både muslimer og kristne, samt piger og drenge på skolen.

Ja, MKF Finland har støttet New Life Schools igennem en årerække sammen med ApiAid Århus, Danmark.

Efter endt skolegang bliver eleverne placeret eller udtaget af staten til forskellige uddannelser alt efter hvad den enkelte elev er kvalificeret til.
Med den elementære skolegang på New Life Schools er eleverne bedre stillet for en god videre uddannelse.